top of page

OWC Member Group

Public·1 member

Moldavia Shqipëria drejtpërdrejt 17.11.2023 TV


15 orë më parë — Moldavia Shqipëria drejtpërdrejt 17 nëntor 2023 Sport TV Moska e kundërshton ashpër zgjerimin e BE-së në Lindje, dhe veçanërisht zgjerimin e NATO-s në ...


(((Transmetim i drejtpërdrejtë<<))) Shqipëria Moldavia drejt 17 qer 2023 — (Transmetim i drejtpërdrejtë<<))) Shqipëria Moldavia drejtpërdrejt live 17 qershor 2023 Lajmet më të reja, janë dëgjuar nga pjesëtari i ... Moldavia Shqipëria drejtpërdrejt live 17 nëntor 2023 - ForYou 15 orë më parë — Sanksionet do të aplikohen drejtpërdrejt ndaj kryetarit të bashkisë.” Kësisoj, nëse më parë, gjoba vendosej te zyrtarët e urbanistikës, ... Këto kanale televizive do të transmetojnë drejtpërdrejt Këto kanale televizive do të transmetojnë drejtpërdrejt duelin e Shqipërisë ndaj Çekisë Moldavia, Tomm Blanaru: Shqipëria ka lojtarë të rrezikshëm, Broja ... Në shkurt 1918, ajo shpalli pavarësinë dhe më pas u integrua në Rumani më vonë atë vit pas një votimi të asamblesë së saj. Vendimi u kundërshtua nga Rusia Sovjetike, e cila në vitin 1924 krijoi, brenda RSS së Ukrainës, një të ashtuquajtur republikë autonome moldave në territore pjesërisht të banuara nga Moldavia në lindje të Besarabisë. Marrë më 22 janar 2021. ^ a b c "Recensamântul Populației si al Locuințelor 2014". statistica. gov. md (në rumanisht). 2 gusht 2013. Arkivuar nga origjinali më 2 dhjetor 2022. Marrë më 30 nëntor 2022. ^ "Republica Moldova - Geografie". Moldova. 26 gusht 2016. Arkivuar nga origjinali më 24 qershor 2021. Marrë më 23 qershor 2021. ^ "MOLDOVA: Transnistria (Pridnestrovie)". Citypopulation. de (në anglisht). Arkivuar nga origjinali më 25 mars 2021. Marrë më 23 qershor 2021. ^ "Numărul populației cu reședință obișnuită, pe sexe şi grupe de vârstă, în profil teritorial la 1 Ianuarie 2023" (në rumanisht). Biroul Național de Statistică al Republicii Moldova (BNS). Marrë më 9 qershor 2023. [17] Në maj 2023 qeveria njoftoi synimet e saj për t'u tërhequr nga Komonuelthi i Shteteve të Pavarura dhe pezullimin e menjëhershëm të pjesëmarrjes së saj. [18][19][20] Etimologjia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit] Emri "Moldavia" rrjedh nga lumi i Moldavisë; lugina e këtij lumi shërbeu si qendër politike në kohën e themelimit të Principatës së Moldavisë në vitin 1359. [21] Origjina e emrit të lumit mbetet e paqartë. Sipas një legjende të rrëfyer nga kronistë moldavë Dimitrie Cantemir dhe Grigore Ureche, Princi Dragoş e quajti lumin pas gjuetisë një auroch: pas ndjekjes, Molda i rraskapitur i princit u mbyt në lumë. Emri i qenit, ju dha lumit. [22] Për një kohë të shkurtër në vitet 1990, në themelimin e Bashkësinë e Shteteve të Pavarura, emri i Republikës së Moldavisë aktuale u shkrua gjithashtu "Moldavia". Moldavia Shqipëria drejtpërdrejt 17.11.2023 ] Mali i Zi U21 14 orë më parë — Kurora – pjesa më e dukshme e dhëmbit mbi indin e mishit të dhëmbëve. Moldavia Shqipëria drejtpërdrejt 17 nëntor 2023 Transmetim 1 orë më parë — ... S. 21 nëntor] 1917. Sfatul Tari shpalli Republikën Demokratike Moldave (15 dhjetor [O. 2 dhjetor 1917] brenda një shteti federal rus dhe formoi një qeveri (21 Dhjetor [O. 8 Dhjetor] 1917). Besarabia shpalli pavarësinë nga Rusia më 6 shkurt [O. 24 janar] 1918 dhe kërkoi ndihmën e ushtrisë franceze të pranishëm në Rumani (gjenerali Henri Berthelot) dhe të ushtrisë rumune, të cilat kishin zënë rajonin në fillim të janarit me kërkesë të Këshillit Kombëtar. [36] Më 9 prill [O. 27 mars] 1918, Sfatul Tarii vendosi me 86 vota për, 3 kundër dhe 36 abstenime, për t'u bashkuar me Mbretërinë e Rumanisë. md. Arkivuar nga origjinali më 29 janar 2021. Marrë më 22 janar 2021. ^ "Chişinău, (21. 01. 2021) Judecătorii constituționali au decis că limba rusă nu va avea statutul de limbă de comunicare interetnică pe teritoriul Republicii Moldova" (në rumanisht). Moldpres. Arkivuar nga origjinali më 23 janar 2021. Marrë më 22 janar 2021. ^ "Președintele CC Domnica Manole, explică de ce a fost anulată legea cu privire la statutul special pentru limbia rusă" (në rumanisht). ProTv. Moldavia Shqipëria drejtpërdrejt 17 nëntor 2023 [Shikoni**]! 14 orë më parë — Moldavia Shqipëria drejtpërdrejt live 17 nëntor 2023 6 sht 2023 — (transmetim-) Republika Çeke Shqipëria transmetim i drejtpërdrejtë {{cite web}}: Mirëmbajtja CS1: Gjendja e adresës (lidhja) ^ a b c d "World Economic Outlook Database, April 2023 Edition. (Moldova)". IMF. org (në anglisht). Fondi Monetar Ndërkombëtar. {{cite web}}: Mirëmbajtja CS1: Gjendja e adresës (lidhja) ^ "Gini index - Moldova". data. worldbank. Banka Botërore. Arkivuar nga origjinali më 25 prill 2020. Marrë më 21 gusht 2022. ^ a b "Human Development Report 2021/2022" (PDF) (në anglisht). Reforma në Drejtësi shembull për vende të tjera, Moldavia 1 tet 2019 — Reforma në Drejtësi shembull për vende të tjera, Moldavia merr shembull nga Shqipëria. + -. Reforma në drejtësi e zbatuar në vendin tonë ... Moldavia Moldavia (rumanisht: Moldova), zytarisht Republika e Moldavisë, rumanisht Republica Moldova) është një vend pa dalje në det në Evropën Lindore, kufizohet nga ... Moldavia Shqipëria drejtpërdrejt 17.11.2023 1 orë më parë — Moldavia Shqipëria drejtpërdrejt 17.11.2023 Moldavia (rumanisht: Moldova), zytarisht Republika e Moldavisë, rumanisht Republica Moldova) ... (shikoni*) Moldavia Shqipëria transmetim i drejtpërdrejtë 20 11 orë më parë — (shikoni*) Moldavia Shqipëria transmetim i drejtpërdrejtë 2022 17 nëntor 2023 TRANSMETIM · STOP 00:00 - 00:30 · UNIKO 00:00 - 01:00 ...


About

Welcome to the group! You can connect with other members, ge...
bottom of page